DOMOV / LIKOVNI TEČAJI / LIKOVNI TEČAJ ZA NAJSTNIKE

Likovni tečaj za najstnike je namenjen tistim, ki želijo svoj čas preživeti v likovno ustvarjalnem okolju ter družbi kreativnih.

Pri najstnikih je likovno snovanje nekoliko bolj usmerjeno kot pri tečaju za otroke. Učimo se likovnih veščin na različnih likovnih področjih, kot so naprimer: risanje, slikanje, kiparstvo, arhitektura, grafika, fotografija, unikatno oblikovanje, industrijsko oblikovanje, street art, modno oblikovanje… Področja najprej predstavimo, potem pa je odvisno od posameznikovih želja in potencialov za razvijanje izbrane likovne vsebine.

Na tečaju za najstnike, pripravimo tudi vse tiste, ki bi se kdaj želeli, oziroma se vpisujejo na likovno šolo, kjer je pogoj za vpis opravljen preizkus likovne nadarjenosti.

Likovni tečaj za najstnike je namenjen otrokom od 11 do 19 let.

RISANJE:SLIKANJE:
SPOZNAVANJE OSNOV RISANJA PO OPAZOVANJU Z UPOŠTEVANJEM PERSPEKTIVE, MODELACIJA IN SENČENJA. RISANJE PO ŽIVEM MODELU, RISANJE TIHOŽITJA, PREDMETOV IN KRAJINE. TEHNIKE: OGLJE, GRAFIT, SVINČNIK, TUŠ, SUHI PASTELI.SPOZNAVANJE OSNOV BARVNE MODULACIJE, MEŠANJA BARV IN SENČENJA V SLIKI. SLIKANJE PO ŽIVEM MODELU, SLIKANJE TIHOŽITJA, PREDMETOV IN KRAJINE. TEHNIKE: AKRIL, AKVAREL, TUŠ, OLJNE BARVE.
KIPARSTVO:OBLIKOVANJE KERAMIKE:
MODELIRANJE GLINE PO POSTOPKIH OPAZOVANJA; PORTRET, TORZO/ RELIEF, KIP/ GRADNJA VOTLE KONSTRUKCIJE IN GRADNJA POLNE KONSTRUKCIJE, IZDELOVANJE KALUPOV IN ODLITKOV, GLAZIRANJE IN PEKA IZDELKOV. OBLIKOVANJE UPORABNIH PREDMETOV; OSNOVE OBLIKOVANJA KERAMIKE/ MODELIRANJE, UPORABA IN MEŠANJE RAZLIČNIH VRST GLINE, UPORABA IN NANAŠANJE GLAZUR, PODGLAZUR IN ENGOB, PEKA GLINENIH IZDELKOV.

TEČAJNIK LAHKO IZBIRA MED OSNOVNIM TEČAJEM, KI ZAJEMA OSNOVE VSEH NAŠTETIH LIKOVNIH PODROČIJ, ALI MED NEKOLIKO BOLJ USMERJENIM TEČAJEM:
TEČAJ RISANJA IN SLIKANJA

TEČAJI POTKAJO SKOZI CELO ŠOLSKO LETO, ENKRAT TEDENSKO, DVE ŠOLSKI URI.

NOV TERMIN – TEČAJ RISANJA IN SLIKANJA ZA NAJSTNIKE SE ZAČNE NOVEMBRA 2021

TERMINI:
OSNOVNI TEČAJ: ČETRTEK, 17:00-18:30 //

TEČAJ RISANJA IN SLIKANJA: PONEDELJEK, 16:30-18:00 //
ČETRTEK, 15:15-16:45 //
TOREK, 15:15-16:45//

VPIS JE MOŽEN LE V SKUPINE KJER SO ŠE NA VOLJO PROSTA MESTA. POŠLJITE NAM PRIJAVO ZA ŽELEN TERMIN IN ODGOVORILI VAM BOMO V ROKU DVEH DELOVNIH DNI.

GLEDE NA RAZMERE, KI SE TRENUTNO DOGAJAJO ZARADI EPIDEMIJE, BOMO LIKOVNE TEČAJE IZVAJALI V SKLADU Z NAVODILI, KI JIH DOLOČA MINISTRSTVO ZA ZDRAVJE.