DOMOV / LIKOVNI TEČAJI / LIKOVNI TEČAJ ZA ODRASLE

TEČAJ JE NAMENJEN VSEM, KI SI ŽELITE USTVARJATI IN RAZVIJATI SVOJE LIKOVNE SPOSOBNOSTI POD STROKOVNIM VODSTVOM V SPROŠČENEM IN USTVARJALNEM OKOLJU. ZA ODRASLE STA MOŽNI DVE VRSTI TEČAJEV IN SICER TEČAJ RISANJA IN SLIKANJA TER TEČAJ KIPARSTVA IN OBLIKOVANJA KERAMIKE. TEČAJI ZAJEMAJO SPOZNAVANJE RISARSKIH, SLIKARSKIH IN KIPARSKIH TEHNIK SKOZI RAZNOVRSTNE MOTIVE. POUDAREK JE NA ISKANJU LASTNEGA, SEBI NAJBLIŽJEGA NAČINA IZRAŽANJA IN IZRAZNEGA SREDSTVA.

RISANJE:SLIKANJE:
SPOZNAVANJE OSNOV RISANJA PO OPAZOVANJU Z UPOŠTEVANJEM PERSPEKTIVE, MODELACIJA IN SENČENJA. RISANJE PO ŽIVEM MODELU, RISANJE TIHOŽITJA, PREDMETOV IN KRAJINE. TEHNIKE: OGLJE, GRAFIT, SVINČNIK, TUŠ, SUHI PASTELI.SPOZNAVANJE OSNOV BARVNE MODULACIJE, MEŠANJA BARV IN SENČENJA V SLIKI. SLIKANJE PO ŽIVEM MODELU, SLIKANJE TIHOŽITJA, PREDMETOV IN KRAJINE. TEHNIKE: AKRIL, AKVAREL, TUŠ, OLJNE BARVE .
KIPARSTVO:OBLIKOVANJE KERAMIKE:
MODELIRANJE GLINE PO POSTOPKIH OPAZOVANJA; PORTRET, TORZO/ RELIEF, KIP/ GRADNJA VOTLE KONSTRUKCIJE IN GRADNJA POLNE KONSTRUKCIJE, IZDELOVANJE KALUPOV IN ODLITKOV, GLAZIRANJE IN PEKA IZDELKOV. OBLIKOVANJE UPORABNIH PREDMETOV; OSNOVE OBLIKOVANJA KERAMIKE/ MODELIRANJE, UPORABA IN MEŠANJE RAZLIČNIH VRST GLINE, UPORABA IN NANAŠANJE GLAZUR, PODGLAZUR IN ENGOB, PEKA GLINENIH IZDELKOV.


PONEDELJKI IN SREDE: TEČAJ ŠTUDIJSKEGA RISANJA IN SLIKANJA ZA ODRASLE – začetniški tečaj

Za dijake, ki se pripravljajo na sprejemne izpite, študente in ljubitelje umetnosti, ki si želijo sistematično spoznavati osnove risanja in slikanja po opazovanju: Z upoštevanjem perspektive, viziranja, senčenja, modelacije, modulacije in prostorske kompozicije bomo obravnavali geometrijske like, tihožitje, figuro (po živem modelu) in portret ter tako razvijali likovno mišljenje, potrebno za nadaljnje izražanje kompleksnejših vsebin.

Materiali/Tehnike: Svinčnik, oglje, tuš, akril

TORKI: TEČAJ RISANJA, SLIKANJA IN GRAFIKE ZA ODRASLE – izrazi se

Za posameznike, ki imajo predhodno znanje risbe in tiste, ki si želijo skozi različne pristope razvijati lasten likovni izraz.  Poudarek bo na eksperimentu in spoznavanju raznih risarskih, grafičnih in slikarskih tehnik, poglobljenem razumevanju likovne kompozicije  in razvijanju avtonomnosti v likovnem ustvarjanju od začetnih zamisli do končnih izvedb.

Materiali / Tehnike: svinčnik, oglje, barvni svinčniki, akril, akvarel, linorez/lesorez, aquatipija, monotipija.

TEČAJI POTKAJO SKOZI CELO ŠOLSKO LETO, ENKRAT TEDENSKO, DVE POLNI URI.


RISANJE IN SLIKANJE:

ZAČETNIŠKI: PONEDELJEK, 19:00-20:30 /ALI/ TOREK, 19:00-20:30 /ALI/ SREDA, 19:00-20:30 /ALI/ ČETRTEK, 10:00-12:00 /ALI/ PETEK, 19:00-20:30
TEČAJ VODI AKAD. MAG. GRAF. IN SLIK HELENA TAHIR (ponedeljki in torki ob 19h) IN AKAD. SLIK. ŠMALC ANŽE (vsi ostali)

KIPARSTVO IN OBLIKOVANJE KERAMIKE: SREDE 11:00-13:00 /ALI/ ČETRTKI, 19:00 – 20:30
TEČAJ VODI AKADEMSKA UNIKATNA OBLIKOVALKA IN MAG. PROF. POUČ. LIK. PED. SATYA PENE

// O TEČAJU OBLIKOVANJA KERAMIKE SI LAHKO POGLEDATE VEČ TUKAJ.

tečaj risanja tečaj slikanja šola risanja in slikanja slikarski tečaj, tečaj risanja, tečaj slikanja,

PRIJAVITE SE NA IZBRANI TERMIN TAKO, DA V PRIJAVNICI V PRIPOMBE NAPIŠETE DAN IN URO ZAČETKA, DA BOMO VEDELI V KATERO SKUPINO VAS DAMO NA SEZNAM. V ROKU DVEH DELOVNIH DNI BOSTE PREJELI POTRDITVENI ODGOVOR.

V nekaterih skupinah se še najde kakšno prosto mesto. Ob naknadni prijavi vam bo mentor/-ica individualno razložil/-a kar ste zamudili, saj so se ti tečaji začeli že v začetku septembra. Vendar kljub temu vzemite na znanje, kasneje, ko se vpišete, več domače naloge bo. Je pa ena novost, za tiste, ki bi začeli čisto od začetka, smo odprli še eno skupino, tečaj risanja in slikanja. Ta se je začela s 4.11.2022. Tečaj poteka vsak petek ob 19:00. S prijavo v to skupino ne boste veliko zamudili.

tečaj oblikovanja keramike

tečaj oblikovanja keramike

AKTUALNO V OKTOBRU: Oktobart – jesenske vikend delavnice Preberi več...

AKTUALNO V NOVEMBRU: S 4.11.2022 se odpre nov termin risanja in slikanja, ki bo potekal vsak petek ob 19h Prijavi se tukaj.

GLEDE NA RAZMERE, KI SE TRENUTNO DOGAJAJO ZARADI EPIDEMIJE, BOMO SEVEDA LIKOVNE TEČAJE IZVAJALI V SKLADU Z NAVODILI, KI JIH DOLOČA MINISTRSTVO ZA ZDRAVJE.