DOMOV / LIKOVNI TEČAJI / LIKOVNI TEČAJ ZA ODRASLE

TEČAJ JE NAMENJEN VSEM, KI SI ŽELITE USTVARJATI IN RAZVIJATI SVOJE LIKOVNE SPOSOBNOSTI POD STROKOVNIM VODSTVOM V SPROŠČENEM IN USTVARJALNEM OKOLJU. ZA ODRASLE STA MOŽNI DVE VRSTI TEČAJEV IN SICER TEČAJ RISANJA IN SLIKANJA TER TEČAJ KIPARSTVA IN OBLIKOVANJA KERAMIKE. TEČAJI ZAJEMAJO SPOZNAVANJE RISARSKIH, SLIKARSKIH IN KIPARSKIH TEHNIK SKOZI RAZNOVRSTNE MOTIVE. POUDAREK JE NA ISKANJU LASTNEGA, SEBI NAJBLIŽJEGA NAČINA IZRAŽANJA IN IZRAZNEGA SREDSTVA.

RISANJE:SLIKANJE:
SPOZNAVANJE OSNOV RISANJA PO OPAZOVANJU Z UPOŠTEVANJEM PERSPEKTIVE, MODELACIJA IN SENČENJA. RISANJE PO ŽIVEM MODELU, RISANJE TIHOŽITJA, PREDMETOV IN KRAJINE. TEHNIKE: OGLJE, GRAFIT, SVINČNIK, TUŠ, SUHI PASTELI.SPOZNAVANJE OSNOV BARVNE MODULACIJE, MEŠANJA BARV IN SENČENJA V SLIKI. SLIKANJE PO ŽIVEM MODELU, SLIKANJE TIHOŽITJA, PREDMETOV IN KRAJINE. TEHNIKE: AKRIL, AKVAREL, TUŠ, OLJNE BARVE .
KIPARSTVO:OBLIKOVANJE KERAMIKE:
MODELIRANJE GLINE PO POSTOPKIH OPAZOVANJA; PORTRET, TORZO/ RELIEF, KIP/ GRADNJA VOTLE KONSTRUKCIJE IN GRADNJA POLNE KONSTRUKCIJE, IZDELOVANJE KALUPOV IN ODLITKOV, GLAZIRANJE IN PEKA IZDELKOV. OBLIKOVANJE UPORABNIH PREDMETOV; OSNOVE OBLIKOVANJA KERAMIKE/ MODELIRAN- JE, UPORABA IN MEŠANJE RAZLIČNIH VRST GLINE, UPORABA IN NANAŠANJE GLAZUR, PODGLAZUR IN ENGOB, PEKA GLINENIH IZDELKOV.


TEČAJI POTKAJO SKOZI CELO ŠOLSKO LETO, ENKRAT TEDENSKO, DVE ŠOLSKI URI.


RISANJE IN SLIKANJE: PONEDELJEK, 18:15-20:00 // ali TOREK, 19:00-20:45 //
TEČAJ VODI AKAD. GRAF. HELENA TAHIR

KIPARSTVO IN OBLIKOVANJE KERAMIKE: ČETRTKI, 19:00 – 20:30 //
TEČAJ VODI MAG. PROF. POUČ. LIK. PED. NIKA ROSMAN

// NA TEČAJ OBLIKOVANJA KERAMIKE SE JE MOŽNO PRIJAVITI TUDI V OBLIKI ENEKRATNIH DOGODKOV.

tečaj risanja tečaj slikanja šola risanja in slikanja slikarski tečaj, tečaj risanja, tečaj slikanja,

tečaj oblikovanja keramike

tečaj oblikovanja z glino

oblikovanje z glino tečaj

Slikarski tečaj za odrasle

V NEKATERIH SKUPINAH JE ŠE MOŽEN VPIS, PRED VPISOM NAS KONTAKTIRAJTE NA info.nicart@gmail.com

GLEDE NA RAZMERE, KI SE TRENUTNO DOGAJAJO ZARADI EPIDEMIJE, BOMO SEVEDA LIKOVNE TEČAJE IZVAJALI V SKLADU Z NAVODILI, KI JIH DOLOČA MINISTRSTVO ZA ZDRAVJE.