KERAMIKA APRIL 2023

Počasi je prišla pomlad in z njo tudi novi tečaji keramike. Aprilski tečaji bodo obarvani s keramiko, ki je tako ali drugače povezana z rastlinami in cvetjem. 
Vse delavnice so namenjene tako začetnikom kot tistim, ki so v glini že ustvarjali. Vsi materiali, orodje in žganje so vključeni v ceno, s seboj ne potrebujete ničesar, samo malo kreativnosti in dobre volje. Končane izdelke boste prevzeli naknadno, po končanem zadnjem, glazurnem žganju vam pošljemo obvestilo za prevzem. DELAVNICE VODI PROF. PENE SATYA.

6.4. Vaza iz kačic

Na tečaju se bomo spoznali z osnovno tehniko oblikovanja z glino – grajenje s kačicami. Izdelali bomo manjšo simpatično asimetrično vazico, katero bo kasneje mentorica žgala in glazirala, da bo le ta lahko uporabna. 

cena: 36 eur

13.4. Viseča posodica za rože

Z osnovno tehniko oblikovanja gline – ščipanje, bomo izdelali posodico za rože. Okrasili jo bomo z različnimi reliefnimi vzorci. Mentorica bo izdelke žgala in glazirala. Ko bo posodica končana, boste na njo navezali vrv, vanjo posadili rastlino in jo obesili.

cena: 36 eur

20.4. in 27. 4. Vaza s poslikavo-dvodelna delavnica

Na prvem srečaju bomo izdelali vazo cilindrične oblike, uporabili bomo eno izmed osnovnih tehnik – grajenje s ploščami. Vaze se bodo do drugega srečanja posušile in bile prvič žgane. Drugo srečanje bo namenjeno poslikavi  in zaščiti vaze. S pomočjo podglazurnih barv in svinčnikov bomo vaze porisali (kot na fotki levo). Na koncu bomo izdelke pomočili v prozorno glazuro in jih tako zaščitili, da bodo lahko uporabni. 

cena: 60 eur

PRIJAVITE SE TAKO, DA V PRIJAVNICI IZBERETE VRSTO TEČAJA: KERAMIKA APRIL 2023 IN V PRIPOMBE ZAPIŠETE NASLOV DELAVNICE ZA KATERO STE SE ODLOČILI. ČE VZAMETE PAKET VSEH DELAVNIC, V PRIPOMBE NAPIŠETE: VSE.

ZA PAKET VSEH JE CENA ZNIŽANA NA 122 EUR.