DOMOV / LIKOVNI TEČAJI / LIKOVNI TEČAJ ZA OTROKE

Vpis na likovne delavnice priporočamo otrokom, ki želijo svoj čas preživeti v likovno ustvarjalnem okolju ter družbi kreativnih.

Otroci na tečaju spoznajo različne likovne tehnike in materiale na naslednjih likovnih področjih: risanje, slikanje, kiparstvo, arhitektura, grafika, unikatno oblikovanje, fotografija, industrijsko oblikovanje, street art, modno oblikovanje, lutkarstvo…

Z otroki ustvarjamo na vseh likovnih področjih in jih pri likovnem izražanju še ne usmerjamo. Šele, ko otrok vidi vse možnosti, ki mu jih ponuja likovni svet, začnemo posvečati pozornost poglabljanju znanja v izbrani veji likovne umetnosti.

KIPARSTVO:OBLIKOVANJE:
MODELIRANJE GLINE, SPOZNAVANJE IN ZDELOVANJE KALUPOV IN ODLITKOV, GLAZIRANJE IN PEKA IZDELKOV.NAČRTOVANJE, OBLIKOVANJE UPORABNIH PREDMETOV, SPOZNAVANJE MATERJALOV, OSNOVE OBLIKOVANJA Z GLINO, OBLIKOVANJE LESENIH PREDMETOV IN UPORABA ORODIJ.
RISANJE:SLIKANJE:
SPOZNAVANJE OSNOV RISANJA. TEHNIKE: OGLJE, GRAFIT, SVINČNIK, TUŠ, SUHI PASTELI. SPOZNAVANJE OSNOV NANAŠANJA IN MEŠANJA BARV. TEHNIKE: AKRIL, TEMPERA, AKVAREL, TUŠ, KOLAŽ
GRAFIKA:ARHITEKTURA:
IZDELAVA IN NAČRTOVANJE GRAFIK. TISKANJE MAJIC IN DRUGIH TEKSTILOV, TISK NA PAPIR IN LES. TEHNIKE: VODNI TISK, LINOREZ, SITOTISK, KOLAGRAFIJA SPOZNAVANJE OSNOVNIH POJMOV ARHITEK- TURE, NAČRTOVANJE IN IZDELOVANJE MAKET IZ RAZLIČNIH MATERJALOV.

TEČAJI POTEKAJO SKOZI CELO ŠOLSKO LETO, ENKRAT TEDENSKO, DVE ŠOLSKI URI.

TERMINI:
OTROCI OD 5-7 LET: SREDA, 17:00-18:30 /ALI/ PETEK, 17:00-18:30 //
OTROCI OD 8-11 LET: TOREK, 17:00-18:30 /ALI/ SREDA, 15:15 -16:45 //

VPIS JE MOŽEN LE V SKUPINE KJER SO ŠE NA VOLJO PROSTA MESTA. POŠLJITE NAM PRIJAVO ZA ŽELEN TERMIN IN ODGOVORILI VAM BOMO V ROKU DVEH DELOVNIH DNI.

GLEDE NA RAZMERE, KI SE TRENUTNO DOGAJAJO ZARADI EPIDEMIJE, BOMO LIKOVNE TEČAJE IZVAJALI V SKLADU Z NAVODILI, KI JIH DOLOČA MINISTRSTVO ZA ZDRAVJE.