DOMOV / LIKOVNI TEČAJI / LIKOVNI TEČAJ ZA OTROKE

Vpis na likovne delavnice priporočamo otrokom, ki želijo svoj čas preživeti v likovno ustvarjalnem okolju ter družbi kreativnih.

Otroci na tečaju spoznajo različne likovne tehnike in materiale na naslednjih likovnih področjih: risanje, slikanje, kiparstvo, arhitektura, grafika, unikatno oblikovanje, fotografija, industrijsko oblikovanje, street art, modno oblikovanje, lutkarstvo…

Z otroki ustvarjamo na vseh likovnih področjih in jih pri likovnem izražanju še ne usmerjamo. Šele, ko otrok vidi vse možnosti, ki mu jih ponuja likovni svet, začnemo posvečati pozornost poglabljanju znanja v izbrani veji likovne umetnosti.

KIPARSTVO:OBLIKOVANJE:
MODELIRANJE GLINE, SPOZNAVANJE IN ZDELOVANJE KALUPOV IN ODLITKOV, GLAZIRANJE IN PEKA IZDELKOV.NAČRTOVANJE, OBLIKOVANJE UPORABNIH PREDMETOV, SPOZNAVANJE MATERJALOV, OSNOVE OBLIKOVANJA Z GLINO, OBLIKOVANJE LESENIH PREDMETOV IN UPORABA ORODIJ.
RISANJE:SLIKANJE:
SPOZNAVANJE OSNOV RISANJA. TEHNIKE: OGLJE, GRAFIT, SVINČNIK, TUŠ, SUHI PASTELI. SPOZNAVANJE OSNOV NANAŠANJA IN MEŠANJA BARV. TEHNIKE: AKRIL, TEMPERA, AKVAREL, TUŠ, KOLAŽ
GRAFIKA:ARHITEKTURA:
IZDELAVA IN NAČRTOVANJE GRAFIK. TISKANJE MAJIC IN DRUGIH TEKSTILOV, TISK NA PAPIR IN LES. TEHNIKE: VODNI TISK, LINOREZ, SITOTISK, KOLAGRAFIJA SPOZNAVANJE OSNOVNIH POJMOV ARHITEK- TURE, NAČRTOVANJE IN IZDELOVANJE MAKET IZ RAZLIČNIH MATERJALOV.

TEČAJI POTEKAJO SKOZI CELO ŠOLSKO LETO, ENKRAT TEDENSKO, DVE ŠOLSKI URI.

TERMINI:
OTROCI OD 5-7 LET: ČETRTEK, 17:00-18:30 /ALI/ PETEK, 17:00-18:30 //
OTROCI OD 8-11 LET: PONEDELJEK, 15:15-16:45 /ALI/ TOREK, 17:00-18:30 /ALI/ SREDA, 15:15 -16:45 /ALI/ SREDA, 17:00-18:30 //

NOVI CELOLETNI LIKOVNI TEČAJI SE ZAČNEJO S 5. SEPTEMBROM 2022. PRIJAVITE SE NA IZBRANI TERMIN TAKO, DA V PRIJAVNICI V PRIPOMBE NAPIŠETE DAN IN URO ZAČETKA, DA BOMO VEDELI V KATERO SKUPINO VAS DAMO NA SEZNAM. V ROKU DVEH DELOVNIH DNI BOSTE PREJELI POTRDITVENI ODGOVOR. *** Opomba, dne 5.9.2022: V vseh skupinah se še najdejo prosta mesta za prijavo, razen v torkovi skupini, ta je že čisto zasedena.

GLEDE NA RAZMERE, KI SE TRENUTNO DOGAJAJO ZARADI EPIDEMIJE, BOMO LIKOVNE TEČAJE IZVAJALI V SKLADU Z NAVODILI, KI JIH DOLOČA MINISTRSTVO ZA ZDRAVJE.