KERAMIKA JUNIJ 2023

1.6. in 8.6.2023, 19:00 – 21:00 

Moj keramični set

Dvodelna delavnica na kateri bomo izdelali keramični set, ki je sestavljen iz krožnika, sklede in kozarca/skodelice. 

Na prvem srečanju se bomo spoznali z glino in nekaj osnovnimi tehnikami oblikovanja gline (valjanje, granjenje s ploščami in ščipanje). Izdelali bomo tri izdelke, katere bo mentorica žgala in glina se bo spremenila v keramiko.

Na drugem srečanju se bomo spoznali s tehnikami krašenja keramike ali tehniko glaziranja. Mentorica bo po končanem srečanju izdelke ponovno žgala. Ko bodo končani vas bomo obvestili in jih boste lahko prevzeli.

/

15.6. in 22. 6.2023, 19:00 – 21:00

Set dveh skodelic

Dvodelna delavnica na kateri bomo izdelali set dveh skodelic. 

Na prvem srečanju se bomo spoznali z dvema osnovnima tehnikama oblikovanja gline (modeliranje in ščipanje). Izdelali bomo dve podobni skodelici oziroma skodelici, ki se na kakršenkoli način temacko povezujeta. Po končanem prvem srečanju se bodo izdelki posušili, mentorica jih bo žgala in glina se bo spremenila v keramiko. Na drugem srečaju se bomo spoznali s tehniko glaziranja in krašenja keramike. Izdelke bo mentorica ponovno žgala. Po končanem žganju pa vas bo obvestila kdaj lahko pridete po svoj set skodelic in ga odnesete domov.

Cena dvodelne delavnice je 60 eur.

*NA TEČAJ SE PRIJAVIŠ TAKO, DA V PRIJAVNICI IZBEREŠ VRSTO TEČAJA: KERAMIKA JUNIJ 2023 IN DOLOČIŠ DATUM ZAČETKA DELAVNICE NA KATERO SE PRIJAVLJAŠ.