KERAMIKA MAJ 2023

KMALU BO MAJ. ŠE ZADNJI ČISTO POMLADNI MESEC PRED POLETJEM NAS SPODBUJA, DA BODO NAŠ NAVDIH TA MESEC RASTLINE, CVETJE IN HLADNA JUTRA.

VSE DELAVNICE SO NAMENJENE TAKO ZAČETNIKOM KOT TISTIM, KI SO V GLINI ŽE USTVARJALI. VSI MATERIALI, ORODJE IN ŽGANJE SO VKLJUČENI V CENO, S SEBOJ NE POTREBUJETE NIČESAR, SAMO MALO KREATIVNOSTI IN DOBRE VOLJE. KONČANE IZDELKE BOSTE PREVZELI NAKNADNO, PO KONČANEM ZADNJEM, GLAZURNEM ŽGANJU VAM POŠLJEMO OBVESTILO ZA PREVZEM. DELAVNICE VODI PROF. PENE SATYA.

4.5. Cvetlični krožnik

Enodelna delavnica na kateri se bomo naučili narediti preprost krožniček ali dva. Okrasili ga bomo z odtisi raznih rastlin in cvetja. S seboj lahko prinesete različne rastline in cvetlice, ki bi jih želeli odtisniti, ni pa obvezno, saj jih bomo priskrbeli tudi mi. Mentorica bo idelke kasneje tudi glazirala s prozorno glazuro in jih žgala, da bodo primerni za vsakdanjo uporabo. Izdelke boste prevzeli naknadno.

CENA: 36 EUR

 11.5. Lonček za rastline

Z osnovno tehiko oblikovanja gline – grajenje s ploskvami, bomo izdelali lonček za rože. Po želji bomo izdelke reliefno dekorirali in pobarvali z engobo. Mentorica bo izdelke žgala in glazirala, da bodo primerni za vsakdanjo uporabo.

CENA: 36 EUR

18.5. in 25.5.  Jutranja skodelica kave 

Dvodelna delvnica na kateri bomo izdelali unikatno skodelico, krožniček in žličko. Na prvem srečanju se bomo spoznali z nekaterimi osnovnimi tehnikami oblikovanja z glino (pinching/ščipanje, modeliranje, oblikovanje s ploskvami). Drugo srečanje pa je namenjeno glaziranju keramičnih izdelkov. Glazura bo dala izdelkom barvo in vzorce ter jih zaščitila in naredila primerne za vsakdanjo uporabo.

CENA: 60 EUR

PRIJAVITE SE TAKO, DA V PRIJAVNICI IZBERETE VRSTO TEČAJA: KERAMIKA MAJ 2023 IN V PRIPOMBE ZAPIŠETE NASLOV DELAVNICE ZA KATERO STE SE ODLOČILI. ČE VZAMETE PAKET VSEH DELAVNIC, V PRIPOMBE NAPIŠETE: VSE.

ZA PAKET VSEH JE CENA ZNIŽANA NA 122 EUR