NOVEMBART 2022

Novembart je ime za likovne delavnice, ki se bodo odvijale ob vikendih v mesecu novembru. Delavnice so namenjene otrokom, ki bi kakšno soboto preživeli v ateljeju in se učili raznovrstnih tehnik od umetnikov, mentorjev s strokovnim znanjem in obilico likovnih izkušenj.

Ta mesec smo pripravili dve delavnici katerih se lahko udeležijo vaši otroci med tem ko boste vi odšli po nakupih na ljubljansko tržnico in na kavico.


GLINO – TISK, 26.11.2022

Glino-tisk oziroma tisk z uporabo glinene plošče predstavlja alternativo tradicionalnim grafičnim tehnikam, ki hkrati združuje dve likovni področji – grafiko in oblikovanje z glino. Z uporabo naravnih materialov bomo oblikovali namišljeni ali realni
likovni prostor oziroma matrico, v odtisih pa iskali različne likovne spremenljivke (velikost, položaj, smer, gostota, tekstura).

26.11.2022, sobota ob 10:00

Delavnico vodi: prof. Mele Hana, Trajanje: 2 uri, Cena: 25 eur


DELAVNICA POSLIKAVE SVILE, 19.11.2022

Na delavnici bodo otroci spoznali poslikavo svile kot medij likovnega izražanja. Ustvarjanja se bodo lotili s skiciranjem motiva s svinčnikom na papir. Svileno rutko bodo z žebljički napeli na okvir in motiv s konturami prenesli na svilo. Motiv bodo pobarvali z barvami, pri tem pa lahko uporabljali tudi določene sestavine, ki z mešanjem v barvi skozi kemijske procese ustvarijo zanimive vzorce. 

19.11.2022, sobota ob 10:00

Delavnico vodi prof. Šuštar Jerca, Trajanje: 2 uri, Cena 25 eur

Na delavnico se prijavite tako, da v prijavnici kot vrsto tečaja izberete: novembart 2022, za datum začetka pa navedete datum delavnice, ki je na izbiro, kajti le tako bomo vedeli na katero delavnico se prijavljate.