Osnove grafičnega oblikovanja, april 2024

Na tečaju Grafičnega oblikovanja se bomo spoznali z uporabo programa Adobe Illustrator. Na tečaju bomo začeli z osnovami in se s tekom štirih srečanj opremili z znanjem o programskem orodju ter njegovih funkcijah in pa predelali temelje grafičnega oblikovanja. Ker je grafično oblikovanje le v prvi vrsti tudi vizualna umetnost boste vašo kreativnost izrazili z umetniškim plakatom, na katerem boste prikazali spretnosti in tehnike, ki ste jih pridobili med tečajem. Vaš izdelek pa boste dobili tudi v fizični obliki, saj ga bomo ob koncu tečaja natisnili.

  1. srečanje, 5.4.2024 ob 17:00: Uvod v program Adobe Illustrator: Raziskovanje osnovnih orodji in funkcij ter razumevanje vektorske in rastrske grafike, preko praktične vaje za spoznavanje delovnega prostora.
  2. srečanje, 12.4.2024 ob 17:00: Tipografija in barve: Raziskovanje načel tipografije in uporaba orodij za besedilo in učinkov, izbira barvne palete in
    razumevanje celotne grafične postavitve.
  3. srečanje,19.4.2024 ob 17:00: Načrtovanje in oblikovanje plakata: Aplikacija naučenih spretnosti na oblikovanje umetniškega plakata, načrtovanje izbira tipografije in
    barvne palete.
  4. srečanje, 26.4.2024 ob 17:00: Oblikovanje plakata: Končna podoba plakata, popravki korekture in priprava na izvoz za tisk ter digitalno objavo.

Na tečaj prinesite svoje računalnike s prednaloženim Adobe Ilustrator programom.

Cena mesečne delavnice je 130 eur. Prijaviš se tako, da v prijavi kot vrsto tečaja izbereš možnost: Grafično oblikovanje, april 2024.