Poletni tečaj oblikovanja keramike

*NA TEČAJ SE PRIJAVIŠ TAKO, DA V PRIJAVNICI IZBEREŠ VRSTO TEČAJA: POLETNI TEČAJ OBLIKOVANJA KERAMIKE. V PRIPOMBE NAPIŠEŠ TERMIN IN DATUM, ČE IZBEREŠ MESEČNI TEČAJ NAPIŠEŠ IME MESECA, KATEREGA BOŠ OBISKOVAL/-A (JULIJ ALI AVGUST), ČE SE ODLOČIŠ ZA CEL PAKET PA NAPIŠI: VSI.

6.7.  in 13. 7. Cvetlični krožniki, 18:00 – 20:00

Dvodelna delavnica na kateri se bomo naučili narediti preprost krožniček ali dva. Okrasili ga bomo z odtisi raznih rastlin in cvetja. S seboj lahko prinesete različne rastline in cvetlice, ki bi jih želeli odtisniti, ni pa obvezno, saj jih bomo priskrbeli tudi mi. Po končani prvi delavnici bo mentorica izdelke zgala. 

Na drugem srečanju se bomo spoznali s tehniko krašenja in glaziranja imenovano podglazura. Izdelke bomo tako zaščitili, da bodo primerni za uporabo. Mentorica bo glazirane izdelke ponovno žgala in potem jih boste lahko odnesli domov.

20. 7.  Svečniki, 18:00 – 20:00

Delavnica na kateri bo vsak udeleženec izdelal svoj unikatni svečnik. Spoznali se bomo z najosnovnejše tehnike oblikovanja. Mentorica bo izdelke žgala in po vaših željah tudi glazirala, ko bodo končani jih boste lahko odnesli domov. 

27. 7. Skledice za sladoled, 18:00 – 20:00

Enodelna delavnica na kateri bomo izdelovali skledice za sladoled. Naučili se bomo osnovno tehniko oblikovanja gline, imenovano ščipanje. Mentorica bo izdelke žgala in glazirala, ko bodo končani jih boste lahko odnesli domov. 

3. 8.  in 10. 8.  Namizna luč, 18:00 – 20:00

Dvodelna delavnica na kateri bomo izdelali preprosto namizno lučko. Na prvem srečanju bomo oblikovali glineno stojalo za luč. Mentorica bo podstavke do naslednjega srečanja žgala.

Na drugem srečanju bomo na stojala napeljali kabelj, vtič in žarnico. Lučko boste po končanem srečanju odnesli domov. 

17.8. Skodelice, 18:00 – 20:00

Enodelna delavnica na kateri bomo izdelali skodelico, krožniček in žličko. Spoznali bomo tehniko oblikovanja gline s ploskvami. Mentorica bo izdelke žgala in glazirala, ko bodo končani jih boste lahko odnesli domov. 

24. 8. Viseča posodica za rože, 18:00 – 20:00

Z osnovno tehiko oblikovanja gline – ščipanje, bomo izdelali posodico za rože. Okrasili jo bomo z različnimi reliefnimi vzorci. Mentorica bo izdelke žgala in glazirala. Ko bo posodica končana, boste na njo navezali vrv, posadili svojo rastlino in jo obesili.

CENA ZA EN TERMIN JE 36 EUR, ZA EN MESEC JE 122 EUR, ZA PAKET VSEH TEČAJEV JE CENA 220 EUR